Clicky

/

luni, 5 august 2013

Promisiunea îngerului - Frédéric Lenoir & Violette Cabesos




Titlu : Promisiunea îngerului 
Autor(i) : Frédéric Lenoir & Violette Cabesos
Pagini : 621 

Un thriller ce combină elemente ale istoriei, religiei cu limita iubirii.

Romanul o înfățișează pe Johanna, arheolog. Tânăra duce o relație cu François, un bărbat căsătorit, muncind în același domeniu. Când partenerului ei îi este repartizat Mont-Saint-Michel pentru cercetări, tânăra nu mai stă pe gânduri și preferă să muncească alături de el.
Motivul pentru care Johanna a dorit cu orice preț să exploreze muntele ține de trecut, la o vârstă fragedă, într-o excursie cu familia, tânără a visat un călugăr spânzurat și un altul  spunându-i :

” Numai răscolind pământul vei putea să te înalți la cer ”. 

Johanna crede că aceste cuvinte i-au dictat drumul în viață, ea devenind arheolog, meserie care ține de pământ, de cercetarea lui, „răscolire”.

„Promisiunea îngerului” este o carte ce destăinuie două povești, povestea Johannei ce încearcă să găsească mai multe detalii despre călugărul ei și povestea călugărului; aceste povești se unesc la final și încheie romanul.

Ce cred despre carte ? 

Spun că a fost o carte bună, nu i-a lipsit nimic, din contra, a avut prea multe. Am fost absorbită de povestea călugărului, Roman, o poveste interesantă ce reflectă faptul că iubirea nu poate fi oprită de nimeni și de nimic. Deși autorii au creat o lume credibilă, plină de detalii cred totuși să unele pagini nu-și aveau locul, detalii inutile care nu m-au captivat și cred că orice cititor ar fi putut duce lipsă de ele. Cartea putea fi redusă ca dimensiune, se putea modela o poveste perfectă pentru mine, plină de aventură, iubire și secrete ce abia așteaptă să fie descoperite. 
De altfel, sfârșitul a fost puțin cam lungit fără rost.





2 comentarii:

  1. Am citit in urma cu ceva timp ,,Promisiunea ingerului" si in acea perioadacartea mi-a placut destul de mult datorita modului in care cele doua povesti se impleteau. Tind sa subliniez ca povestea lui Roman concentra si reliefa mult mai mult modul in care iubirea se reflecta asupra faptelor, cat si faptul incontestabil conform caruia dragostea invinge totul si tinde la infinit, in ciuda numeroaselor obstacole care apar. Cu toate ca totul sta sub semnul hazardului, cartea deschide un nou drum spre intelegerea deplina a puterii destinului asupra personajelor si oamenilor in general. Chiar daca cartea are cateva detalii ce puteau fi omise, ramane o carte frumoasa! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Povestea dintre Roman și Moira e una dintre poveștile mele de dragoste preferate și susțin tot ce ai spus. E o carte frumoasă, misterioasă și, în ciuda numărului mare de pagini, merită citită. Eu o recomand în mod special celor care citesc cărți istorice, care sunt interesați de celți și de povești din trecut.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...