Clicky

/

duminică, 28 septembrie 2014

DIY | Lumanari Washi Tape


După ce am spus mai multe despre banda washi tape în postările anterioare, îți arăt astăzi un nou mod în care poți folosi această bandă! E un proiect foarte simplu care necesită materiale puține, dar rezultatul este unul foarte frumos! Poți folosi aceste lumânări pentru ați decora camera sau pentru a le oferi în dar unui prieten. Îți promit că la sfârșit vei avea niște decorațiuni superbe sau un cadou rapid, ieftin și drăguț. 

Pentru a face aceste lumânări ai nevoie de :

- bandă washi tape ( click aici )
- foarfece
- lumânări parfumate ( eu am găsit un set de 6 cu doar 4 lei și miros superb )


Tot ce trebuie să faci este să lipești banda în jurul lumânării și gata! Ai o minunată lumânare personalizată, tot procesul fiind rapid și extrem de simplu! 


Arată foarte drăguț în biblioteca mea și ies foarte frumos în evidență. 

Ce părere aveți despre proiect? O să încercați și voi ?



Sper că acest tutorial îți este util și te-a inspirat. Îți propun să arunci un ochi și pe blogul Fraulein Gabriella ca să vezi alte moduri ingenioase pentru a folosi această bandă, click aicismiley awe 03

Dacă încerci și tu acest proiect nu ezita să-mi trimiți poze pe adresa cioburidevise@yahoo.com sau pe pagina de facebook. 

Vă aștept ideile și părerile în comentarii!

O zi creativă!



miercuri, 24 septembrie 2014

DIY | Caiete Personalizate I


Tot din seria Back to school face parte și acest proiect, este simplu de urmat și rezultatele sunt foarte frumoase. Vă asigur că vechile voastre caiete vor avea o înfățișare nouă, plăcută și simplu de realizat.

Dacă îți personalizezi caietele vei fi mult mai entuziasmat de școală, vei scrie cu spor și vei învăța la fel, cel puțin așa s-a întâmplat în cazul meu ... Să nu mai menționez că dacă cumva îți pierzi caietul îl vei găsi foarte ușor, caietul tău o să fie diferit de restul caietelor, din clasă, școală sau liceu. smiley awe 02

Mai jos aveți rezultatul „înainte și după”. Observați că primele caiete sunt tipice, nimic ieșit din comun, majoritatea caietelor de pe piață au imprimeuri cu mașini și peisaje, iar cele care au imprimeuri mai simpatice costă mult mai mult. În a doua imagine sunt caietele personalizate, au culori calde și parcă te îndeamnă să le folosești. 


Caiet roz cu etichetă washi tape

Ai nevoie de :


- un caiet ( poți folosi la fel de bine și un caiet normal, fără arcuri )
- culoare acrilică roz ( poți alege orice altă culoare, click aici )
- un burețel pentru a întinde culoarea ( poți folosi unul folosit în cosmetică sau îl poți înlocui cu un pensulă)
- bandă washi tape ( o poți cumpăra de aici )
- o bucată de carton ( o poți cumpăra de aici )

Primul pas este să întinzi culoarea acrilică cu ajutorul pensulei sau a buretelui. În funcție de intensitatea culorii acrilice și de coperta caietului, trebuie să aplici mai multe straturi de culoare.


Cât timp aștepți să se usuce culoare poți trece la etichetă. Tot ce trebuie să faci este să tai cartonul în forma dorită și să adaugi o bucată de wahi tape pentru a o face mai drăguță.


După ce aplici mai multe straturi de culoare lipești eticheta acolo unde îți dorești și aplici o bucată de bandă în lateral. În final, caietul tău ar trebuii să arate cam așa:


Urmează ca pe etichetă să scrii numele materiei și/sau numele tău și voila! Caietul este gata! 

Caiete Washi Tape


Această idee este una destul de simplă. Pur și simplu iei niște caiete, tai bucăți de carton alb care să se potrivească și aplici banda în ce model dorești. Mi se par super ușor de făcut, dar și foarte practice și simpatice, cu siguranță trebuie să încerci!


Caiete cu bandă textilă


De data aceasta ai nevoie de :
- carton colorat ( am ales o culoare de crem )
- bandă textilă 

La fel ca în cazul caietelor de mai sus trebuie să tai cartonul, să îl aplici și apoi să creezi un model cu banda. Singura diferență este că acum folosim o bandă textilă, spre deosebire de banda washi tape aceasta este mai rezistentă și înainte să o aplici trebuie să îndepărtezi hârtia pe care e lipită.


Caiet cu imagini din reviste


Pentru acest proiect ai nevoie de :

- o coală de hârtie albă A4 sau carton
- imagini din reviste tăiate sub diferite forme
- creion, caiet, foarfece, lipici

Pot spune că acesta este caietul meu preferat din tutorialul de astăzi, de mult îmi doresc să încerc și eu această idee. Rezultatul este unul foarte frumos, continuă să citești ca să-l vezi și tu! 

Primul pas este să aplici foaia de hârtie ca mai jos. 
Prima dată am lipit hârtia, apoi surplusuri. 


Caută în reviste iamgini care îți plac și decupează-le în diferite forme, le poți decupa în formă de pătrat, cerc, dreptunghi, hexagon, romb sau triunghi. Lipește-le cu grijă pe caiet astfel încât să faci un model interesant.


Taie surplusuri și este gata! 


Pur și simplu iubesc caietul ăsta, e preferatul meu! Este simplu de făcut, poate e puțin mai greu să decupezi triunghiurile, dar pentru rezultatul ăsta eu cred că merită. Eu am decupat imaginile dintr-un catalog de cosmetice, dar poți să mergi pe tumbl și să scoți la imprimată pozele tale preferate, în cazul în care nu găsești nimic interesant în reviste/cataloage.

Cam astea au fost ideile mele pentru personalizarea unor caiete de școală! Mai am niște idei și proiecte făcute, dar le las pe data viitoare. Sper că acestă postare va fost folositoare și aștept cu nerăbdare să văd și ideile voastre. Dacă încercați ideile de mai sus sau altele trimiteți o poză la adresa cioburidevise@yahoo.com și eu o voi publica într-o postare specială.

O zi creativă vă doresc!


marți, 23 septembrie 2014

DIY | Agenda cusuta


Cu toții avem nevoie de o agendă pe parcursul anul școlar. Teste, ascultări, teme sau activități, toate trebuie trecute la îndemână, iar o agendă reușește să țină toate aceste informații. Sau poate că vrei o agendă în care să-ți treci gândurile, ideile sau listele de cumpărături. Putem întrebuința agendele pentru orice și dacă nu aveți idei vă mai dau eu câteva: titluri de seriale și filme, titluri de cărți, citate din cărți, rețete, colaje, titluri de melodii, programele instituțiilor, numere de telefon, zile de naștere și schițe, desene. Acum că te-am convins că ai nevoie de o agendă trebuie să îți cumperi una, dar ce te faci când după ore și ore de căutări nu găsești agenda perfectă? Ori e prea mică, ori prea mare, ori e de copilași, ori prea simplă ... Răspunsul e simplu : ți-o faci singur!

Un proiect mai simplu și mai folositor nu cred că există, continuă să citești dacă dorești să-ți faci o agendă personalizată în doar câteva minute!

Materialele de care ai nevoie sunt:

- o bucată de carton ( click aici pentru a vedea materialul folosit de mine )
- foi A4, numărul diferă în funcție de cât de mare vrei să fie agenda
- ac și ață
- washi tape ( click aici )


Primul pas este să iei cartonul și să îl îndoi la mijloc pentru a face coperta. Următorul pas este să iei hârtiile și să le îndoi la mijloc, exact ca în cazul cartonului. Urmează să împarți hârtiile în câteva seturi de 5 sau 4 foi și să faci niște găuri mici cu ajutorul acului, exact ca în poza de mai jos. 



După ce ai găurit fiecare set de foi le poți pune împreună. A fost necesar să le împarți în seturi de 5 coli pentru ca acul să poată pătrunde prin toate straturile. 
Acum trebuie să le pui împreuna cu coperta și să le coși pe toate împreună. Nu trebuie să urmezi o anumită ordine, doar pune ața în ac și trece acum prin respectivele găuri de câte ori crezi să este nevoie.


După ce termini foile sunt prinse ca în imaginea de mai jos. 


După ce ai terminat nu mai trebuie decât să o decorezi cu banda washi tape și agenda este gata pentru a fi folosită! Eu am pus o bucată pe cotor pentru a nu se mai vedea ața și am format un mic dreptunghi pentru a scrie în interiorul lui anul în care aceasta va fi folosită.


Cum vi se pare acest proiect? :)

Vă invit să-mi lăsați în comentarii părerile, dar și întrebările. Le aștept pe toate cu drag! 
Dacă vă decideți să încercați și voi nu ezitați să-mi trimiteți poze pe cioburidevise@yahoo.com

O zi creativă!




miercuri, 17 septembrie 2014

Decoupage | Suport reciclat


V-am promis în postarea de aici că vă voi arăta cum să folosiți trandafirii din tutorial. Am ales să îi folosesc pentru a decora un suport reciclat. Suportul este frumos, dar și foarte util, îl poți folosi pentru a pune în el o lumânare parfumată, lucruri mici din camera ta, lacuri de unghii sau orice obiect dorești să îl depozitezi într-un mod special. 

Ai nevoie de :

- o conservă sau un mic borcan
- un șervețel 
- culoare acrilică albă sau o foaie de hârtie 
- adeziv Mod Podge
- trandafirii din tutorial
- dantelă


Toate obiectele le poți găsi pe casaretro.com, magazinul ne oferă toate obiectele de care avem nevoie și nu numai. Indiferent de pasiunea pe care o ai ( scrapbooking, decoupage, quilling, card making, origami, papercraft, etc. ) te asigur că vei găsi niște produse cu adevărat speciale acolo. Îți recomand mai ales acest set de panglici dantelate pe care îl poți folosi în nenumărate proiecte, este unul dintre produsele mele preferate de pe site și îl voi folosi și în acest tutorial. Am observat că tutorialul cu trandafirii din hârtie a fost apreciat de voi, dar dacă totuși nu reușiți să îi faceți găsiți aici numeroase seturi cu flori : click aici . Printre produsele mele preferate se numără cele de la Forget Me Not, Cupcake Boutique și Curiosity Corner. 

Acum că știm de unde să luăm toate materialele ne punem pe treabă. Conserva folosită de mine este un proiect nereușit, am aplicat două straturi de culoare acrilică „Pumkin” și apoi am aplicat un șervețel cu ajutorul adezivului Mod Podge. Greșeala mea a fost că am aplicat o bază mult prea puternică, prin urmare modelul șervețelului nu s-a văzut deloc. La îndemnul doamnei Laura de la Făbricuța de Idei am folosit de acestă dată o bază deschisă la culoare și a ieșit exact cum trebuia. 


Primul pas este să aplici hârtia albă sau culoarea acrilică deschisă pe obiectul tău. Eu am aplicat hârtia cu ajutorul adezivului Mod Podge și s-au creat niște cute, dar nu mă deranjează. Urmează să iei modelul unui șervețel și să îl aplici pe suport. Repet, pentru tehnica șervețelului se folosește doar stratul imprimat al șervețelului și aplicarea acestuia se face din centru spre exterior pentru evitarea bulelor.


Aplici cu ajutorul adezivului șervețelului, iar când se fixează mai aplici un strat. Mod Pogde este un adeziv de culoare albă, dar care la uscare devine transparent. Modelul pe care îl am eu dă în plus și un aspect lăcuit, finisat, obiectului.


Urmează să aplici dantela, poți folosi un adeziv normal sau Mod Podge. 


Ultima etapă este să lipești trandafirii. Pentru a face un contrast frumos am ales ca unul din trandafiri să îl colorez cu un portocaliu frumos, se potrivește foarte bine cu culoare suportului și iese în evidență. I-am lipit cu ajutorul unui adeziv simplu și am adăugat o bandă adezivă pentru mai multă siguranță.

Dacă vă decideți să faceți și voi acest proiect vă învit să-mi trimiteți poze pe pagina de facebook sau pe cioburidevise@yahoo.com. Vă aștept în comentarii sau pe mai sugestiile, părerile și ideile! Abia aștept să văd ce părerea aveți despre acest proiect! 

O seară frumoasă!

marți, 16 septembrie 2014

DIY | Semn de carte Washi Tape


Am pregătit pentru voi astăzi un proiect special, un proiect care include o bandă adezivă foarte căutată : washi tape. I se mai spune și hârtie japoneză/ hârtie de orez și este un obiect esențial pentru pasionații de crafting. Se găsește sub o varietate imensă de imprimeuri, poate avea buline, dungi, forme geometrice, flori, animale, cuvinte etc. Cea pe care o am eu are dungi roz și bufnițe, cred că este super adorabilă și poate fi folosită în extrem de multe proiecte. Avantajul acestei benzi este că se lipește cu ușurință pe obiecte, dar la fel de ușor se dă și jos. Spre deosebire de banda normală aceasta nu deteriorează hârtia. Chiar dacă este un obiect foarte cunoscut și folosit se găsește foarte greu în România. Unul dintre site-urile care ne pune la dispoziție numeroase modele de washi tape este Colorit. Dacă vrei să vezi toate modele dă click aici, sunt sigură că vei găsi măcar una pe placul tău!

Pentru a face acest semn de carte ai nevoie de :

- carton ( tot pe Colorit găsești carton de calitate la un preț de 14 lei pentru 10 coli! click aici )
- creion, riglă, foarfece și un pix negru sau colorat 
- bandă adezivă washi tape ( click aici )


Primul pas este să tai carton în forma dorită.


Aplică banda adezivă și crează astfel modelul dorit. Dacă nu îți iese din prima nu este nici o problemă, poți înlătura banda cu ușurință pentru a o pune din nou. 


Surplusul de bandă în poți tăia sau îl poți îndoi astfel încât să ai un aspect finisat.


Caută un citat care să îți placă și voila! Semnul tău de carte este gata în mai puțin de 5 minute!

Eu am ales citatul :

„Always be yourself unless you can be an owl ... then always be an owl”.

Este un citat simpatic care se potrivește perfect cu banda aleasă pentru acest proiect. 

Ce părere aveți despre semnul de carte, dar despre banda washi tape? Care este modelul tău preferat?

Dacă vă decideți să încercați și voi banda washi tape vă aștept pozele la adresa cioburidevise@yahoo.com sau pe pagina de facebook. 

Vă aștept comentariile și pozele! O zi creativă!


duminică, 14 septembrie 2014

DIY | Tab-uri pentru organizare


Astăzi o să prezint primul proiect din seria Back to school. Aceste proiecte ne vor ajuta să fim organizați, să ne personalizăm obiectele de școală și să fim puțin mai entuziasmați în ceea ce privește anul acesta școlar. Sper ca această serie să îți placă și să îți fie de ajutor! 

Deschidem seria cu un proiect simplu, care nu necesită multe materiale, dar care ne va ajuta să fim mult mai organizați. Tab-urile sunt acele mici bucăți de hârtie pe care le întâlnim de cele mai multe ori în dosare și care au rolul de a organiza actele. Pentru mine sunt niște obiecte foarte importante, având în vedere că m-au ajutat foarte mult anul trecut. De cele mai multe ori profesorul întreabă lucruri esențiale din lecțiile predate, dar durează foarte mult să răsfoiești caietul și să găsești informația. Aceste tab-uri te vor ajuta să răspunzi primul, la orice întrebare! smiley awe 13

Pentru a face aceste tab-uri ai nevoie de :

- o riglă
- foarfece
- creion
- carton colorat sau hârtie colorată ( le poți cumpăra pentru un preț foarte mic sau poți folosi coperte ale unor caiete mai vechi )
- un obiect rotund ( eu am ales să folosesc o lumânare, cu siguranță aveți măcar una prin casă )


Primul pas este să îndoi cartonul și să trasezi cu creion forma lumânării. Ai grijă ca o parte din lumânare să fie exact unde ai îndoit cartonul.


Cu ajutorul riglei trasează o linie la jumătatea cercului.


Decupează forma, tab-ul ar trebuii să arate așa:


Cele de mai sus sunt făcute din hârtie colorată, dar poți încerca diferite modele de hârtie, le poți decora sau le poți schimba forma. Mai jos este un model în formă de dreptunghi, făcut din niște coperte vechi și ornat cu niște inimioare.


După ce ai făcut mai multe tab-uri, le lipești de o filă astfel încât o parte din el să se vadă chiar dacă închizi caietul. 


Acestea trebuie plasate în dreptul lecțiilor importante și mai apoi scris titlul lecției pe el, când vei dori să cauți o lecție în caiet te vei uita la tab și o vei găsi imediat. smiley awe 03

Sper că tutorialul a fost explicit și că informațiile sunt utile! Dacă te decizi să încerci și tu acest tutorial nu ezita să-mi trimiți poze la adresa cioburidevise@yahoo.com sau pe pagina de facebook. 

Să aveți o zi creativă!


joi, 11 septembrie 2014

Leapsa | The Asking Books Tag


Leapșa The Asking Books Tag este o leapșă care are scopul de a ne cunoaște mai bine preferințele în materie de cărți și nu numai. Conține 54 de întrebări cu și despre cărți, cam toate întrebările pe care un bookaholic le primește săptămânal de la cei din jurul său. Am primit această leapșă de la Cristina și țin să îi mulțumesc foarte mult! Mai jos găsiți setul de reguli și răspunsurile mele. Sper să vă placă această postare și să citiți cu drag răspunsurile mele. ^_^



Reguli:
1. Încorporați imaginea în postarea voastră! ( am pus-o la sfârșit )
2. După ce faci leapșa și o postezi pe blogul tău, lasă un comentariu cu link-ul acesteia la postarea Cristinei. Atenție, toate link-urile AICI !
3. Dați tag-ul mai departe!
4. Nu răspundeți pompos/protocolar/încurcat, fii tu. 

Să începem! O să avem mult de muncă, dar sper să merite. :) 

1. Cartea/poveștile preferate din copilărie?
Am început să citesc datorită seriei Goosebumps, mereu va rămâne seria mea de suflet. Nu am citit toate cărțile din serie și cred că mi-ar plăcea tare mult să citesc celelalte cărți. 

2. Ce citești acum?
Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război de Camil Petrescu. 
3. Ce carte vrei să cumperi, dar aștepți o reducere masivă?

 Sunt mai multe cărți pe care mi le doresc, dar cred că cel mai tare îmi doresc cartea Mincinoșii de E. Lockhart. 

4. Obiceiuri rele în ceea ce privește cărțile?

Nu-mi amintesc să fii făcut nimic rău cărților ... asta dacă nu punem la socoteală Jurnalul meu trăznit! 

5. Ce carte aștepți să citești cu nerăbdare?
Iubire de Julian Barners, am pus cartea asta și în tag-ul Back to school, abia aștept să văd ce se ascunde în spatele copertelor.

6. Ai un  e-reader?

Nu și deocamdată nici nu-mi doresc unul.

7. Preferi să citești o singură carte sau mai multe în același timp?
O singură carte, cred că m-aș pierde în detalii dacă aș citi mai multe.

8. Ți s-au modificat obiceiurile în ceea ce privește cititul de când ai un blog?

Sunt mai pretențioasă acum și țin cont și de părerile cititorilor, aș putea spune că da.

9. Ultima carte pe care ai citit-o și ți-a plăcut mult.
Primul volum din Academia Vampirilor.

10. Cartea preferată pe care ai citit-o anul acesta.
Super greu de ales, aproape imposibil. Și după un timp de gândire am ales Love in Darkness de E. M. Tippetts. 

11. Unde îți place să stai atunci când citești?
Nu contează locul, pot la fel de bine să citesc în pat sau în parc, contează dacă mă atrage cartea.

12. Cel mai inconfortabil loc unde ai citit?

Hm, nu știu. Nu am citit niciodată într-un loc inconfortabil, probabil m-am simțit așa din cauza cărților, dar nu din cauza locului. Totuși, e foarte neplăcut să citești într-o mașină care merge pe un drum neasfaltat. smiley awe 05

13. Poți să citești în autobuz?
Da, îmi place mult să citesc în microbuz, dar mă deranjează comentariile răutăcioase ale unora. De cele mai multe ori nu-i bag în seamă, dar tot îi aud.



14. Unde, în natură, ți-ar plăcea să citești/citești?

Pe timpul verii citesc destul de des afară, dar mi-ar plăcea mult să citesc în preajma unei ape curgătoare. 

15. Ce reguli ai atunci când împrumuți cărți?

Depinde de persoane, unora le spun că le vreau intacte înapoi într-un spirit de glumă, iar altora nu le spun nimic. De cele mai multe ori mă bazez pe bunul simț.

16. Ai împrumutat cărți vreodată?
Da, îmi place mult să împrumut cărți de la bibliotecă.

17. Scrii ceva pe marginea filelor din cărți?

Nu, dar mi se pare o idee frumoasă să lași mesaje cu comentarii prind acțiunea și peste ani să le recitești.

18. Chiar dacă este o carte veche?

Nu am încercat niciodată, dar cred că o să fac asta cândva.

19. În ce limbă preferi să citești?
În română, dar nu am nici o problemă dacă romanul e în engleză. E bine oricum, franceză să nu fie. smiley awe 06

20. Ce te face să iubești o carte?

Țin cont de modul în care scrie autorul, de suspansul și misterul din carte, de cât de captivată am fost. Iubesc cărțile originale, care îți prezintă povești noi, dar îmi plac și poveștile vechi prezentate în moduri inedite. 

21. Ce te inspiră să recomanzi o carte?

Pur și simplu mă gândesc la preferințele persoanei cu care vorbesc și încerc să i le regăsesc într-o carte. Pot recomanda și cărți care mei nu mi-au plăcut, cel mai mult depinde cui îi recomanzi.

22. Genul favorit?

Nu am un gen favorit de cărți, dar îmi plac în mod special cărțile horror, mister, romance și care implică mult, mult suspans.


23. Genul pe care îl citești foarte rar este?

SF.

24. Ce ai alege între a lectura cărți propuse profesorul de istorie, de fizică, de geografie sau de biologie?

Cele propuse de proful de istorie.

25. Ai citit vreodată o carte stand-alone?

Da, destul de multe.

26. Coperta preferată a unei cărți momentan.

Cioburi de stele de Amie Kaufman mi-a atras atenția, îmi place și titlul, dar și coperta.

27. Cartea/seria preferantă momentan?

Nu am citit prea multe serii până acum și îmi e greu să aleg. Prefer cărțile stand alone.
28. Gustarea preferată atunci când citești ?

Nu mănânc când citesc, dar nu refuz niciodată niște ceai.

29. Numește un caz în care spoilerele ți-au ruinat cititul?

Nu am pățit asta până acum pentru că nu las pe nimeni să-mi povestească nimic despre cărțile pe care plănuiesc să le citesc. Spun încontinuu „Nu vreau să știu, nu-mi spune, nu vreau” ca un copil mic și se rezolvă. smiley awe 10

30. Cât de des ești de acord cu anumite critici aduse unei cărți?

Nu am întâlnit prea multe cărți care să fie groaznice, nu prea des.

31. Cum te simți atunci când scrii recenzii negative?

Nu scriu recenzii negative sau pozitive, eu îmi scriu doar părerea. Aceasta poate fi interpretată pozitivă sau negativă de către cititor, ceea ce nu-mi place mei poate deveni cartea preferată a altuia.

32. Dacă ai putea să citești într-o limbă de mult pierdută care ar fi aceea?

Aici m-ai prins, nu am idee. După câteva căutări am ajuns la concluzia că mi-ar plăcea mult de tot să știu limbile celtice. Asta e cam imposibil și o să mă rezum la cărți în română despre cultul celților.

33. Cartea ce te-a făcut să treci prin cele mai multe emoții. 
Cimitirul Animalelor, Coșmarul și Femeia în Negru sunt niște cărți horror care m-am făcut să simt frica, dar m-au și fascinat. Mi se pare uimitor cum poți fi înfricoșat de o carte.

34. Cartea din cauza căreia ești nervoasă și te temi să o începi.

Femeia în Alb de W. Collins.
35. Poetul favorit.

Ana Vîrlan

36.Câte cărți îți fac cu ochiul momentan?

Destul de multe, dar am deja 30 în bibliotecă care mă așteptă.

37. Cât de des returnezi cărțile bibliotecii fără să le citești?

Se întâmplă asta când iau prea multe cărți și nu am timp să le citesc pentru că trebuie să termin cartea pe care abia am început-o. Astfel returnez cărțile și promit că o să le iau când o să am mai mult timp. Urăsc când se întâmplă asta și încerc pe cât posibil să evit asta.

38. Personajul preferat dintr-o carte.

Nu cred că pot să aleg, toate personajele au câte ceva special.

39. Răufăcătorul preferat dintr-o carte.

Warner din Spulberă-mă.

40.Ce cărți ai vrea să citești în vacanță?

Plănuiesc în vacanța de Crăciun să citesc Academia Vampirilor.

41. Cât de mult ai rezistat fără să citești?

Cred o săptămână sau două, îmi place mereu să am o carte pe care să o citesc ca să mă destind. Se întâmplă să trec prin perioade foarte aglomerate și să stau 3 săptămâni să termin o carte, dar tot nu pot renunța la ea.

42. Numește o carte pe care nu ai putut să o termini!

Scurta și minunata viața a lui Oscar Wao

43. De ce anume ești distras cu ușurință atunci când citești?

Dacă e o carte care nu-mi place sunt distrasă și de „tic-tac-ul” ceasului, dar dacă e captivantă ... de nimic!

44. Ecranizarea favorită a unei cărți.

Marele Gatsby. smiley awe 03

45. Cea mai dezamăgitoarea ecranizare a unei cărți.

Nu mai știu exact, nu am văzut prea multe filme proaste.
46. Cei mai mulți bani pe care i-ai cheltuit deodată într-o librărie.

Nu cumpăr mult online sau din librării, știu că am dat pe elefant o comandă de 100 și ceva de lei, dar era la comun. Prefer să cumpăr des și puțin. 

47.Cât de des sari peste paragrafe doar ca să citești mai repede?
S-a întâmplat de câteva ori la unele cărți, spre exemplu Mara, Ion ... chiar și la Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război. Sar peste fragmentele care nu sunt necesare.

48.Care este motivul pentru care ai renunța la o carte, deși ești la jumătate?

Îmi impun să citesc măcar 50 de pagini, iar dacă nu îmi place cartea renunț la ea. Nu renunț niciodată când am citit deja jumătate, o să fiu dezamăgită că am pierdut atâta timp fără să citesc ceva cu adevărat bun.

49. Îți place să păstrezi cărțile în ordine?
Da, dar le pun în funcție de mai multe criterii : culori, edituri, genuri, preferințe. 

50. Preferi să păstrezi cărțile sau să le dai altcuiva după ce le citești?

Le dau doar atunci când am dubluri sau când pur și simplu nu mi-au plăcut. Poate persoana care primește cartea o s-o apreciezi cu adevărat.

51. Sunt cărți pe care le-ai evitat până acum?

Până acum nu am evitat nici o carte.



52. Numește o carte ce te-a făcut furios!

Identitate furată de Mary Higgins Clark, toate personajele s-au învârtit în jurul răspunsului, dar au fost prea ignorante ... Plus că sfârșitul este unul anost, surprinzător la început, dar dacă stai să te gândești puțin o să-ți dai seama că este un sfârșit prezent în sute, poate mii de cărți. 

53. O carte ce nu credeai că îți va plăcea, dar ți-a plăcut!

Dancing Naked in Dixie de Lauren Clark

54. O carte ce credeai că îți va plăcea, dar nu ți-a plăcut!

Iubire de Katie Cotugno și Olivia Joules și imaginația hiperactivă de Helen Fielding.

Aceasta a fost leapșa, sper că va plăcut! Vă provoc și pe voi să o faceți și să lăsați link-urile pe blogul Cristinei! 

Provoc mai departe pe SaraRaluca și Ralu. Sper să aveți timp să-l faceți, iar dacă nu, nu este nici o problemă. 


Pe curând! smiley awe 13



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...