Clicky

/

sâmbătă, 30 martie 2013

Weekly Recap #1.


Hei! M-am decis să fac o rubrică în care voi prezenta pe scurt niște cărți citite recent, cărți care mi-au plăcut mai mult sau mai puțin, care vreau să le recomand.

   Ecouri de dincolo de moarte - Johan Theorin 

Fiul Juliei Davidsson a dispărut acum 20 de ani și de atunci a rămas un caz fără răspuns.Până acum. Gerlof, tatăl Juliei, primește prin poștă una dintre sandalele copilul. Cazul reîncepe dar se caută răspunsuri, răspunsuri definitive. În cazul dispariției lui Jens nu era nici un suspect, Nils Kant, criminalul insulei Oland, era mort când copilul dispăruse. Oare chiar era? Pe măsură ce Gerlof găsește răspunsuri și le leagă între ele se prezintă într-un mod paralel viața criminalul Kant.
Finalul cărții e apoteotic, aparențele înșeală. Se demonstrează că un criminal poate fi un salvator pierdut, un erau abandonat în negura singurătății. 

Mi-a plăcut cartea și o recomand, te ademenește în poveste și nu-ți mai dă 
drumul până ce nu o termini. Locul în care s-a desfășurat acțiunea e bine ales, personajele au un caracter puternic și povestea creată de autor e una complicată, dar captivantă.


Anotimpul regăsirii - Sarah Jio 

O carte genială. Nu știu cum vă pot convinge să o citiți, nu pot garanta că e potrivită pentru toți, dar pentru mine a fost.
Emily Wilson, scriitoare, divorțează și la insistențele unei prietene pleacă pe insula Bainbridge la mătușa mamei sale, Bee. Emily găsește un jurnal vechi în casa mătușii, un jurnal ce a aparținut lui Esther Littleton. Acesta cuprinde o poveste de dragoste fără un final precis. Citind tot mai mult, Emily se lasă captivată de personaje și când observă absența unui final concret decide să-l afle.
Ceea ce află e adevărul, un adevăr crud ce dorește să-l schimbe.


                

         

Poate că nu am făcut o recenzie prea concretă, dar cartea e foarte frumoasă. Merită să o încercați! Eu am simțit că a fost ceea ce trebuia să citesc la timpul și locul potrivit, parcă a fost scrisă pentru mine!



 Cadavrul din bibliotecă - Agatha Christie



În biblioteca familiei Bantry este găsit cadavrul unei tinere blonde. Miss Marple este chemată de către doamna Bantry pentru a desluși misterul. Nu după puțin timp se află identitatea cadavrului, Ruby Keene. În timp ce ancheta se desfășoară destul de greu se ivește o nouă crimă, cadavrul unei tinere este găsit într-o mașină ce a luat foc, intenționat.
Poliția bate pasul pe loc, dar Miss Marple și un detectiv ieșit la pensie caută răspunsuri și dovedesc crima în cele mai mici detalii cu ajutor unei unghii rupte provenite de la Ruby Keene.






La început mi-a plăcut, dar pe parcurs am simțit că Miss Marple e absentă și se mulțumește să asculte și mai apoi să pună piesele la un loc.
Mi-ar fi plăcut o implicare mai mare a personajului principal și o dezvoltare a cazului.





8 comentarii:

  1. Ador romanele politiste :X Chiar imi doresc sa citesc mai multe de Agatha :) Imi place mult coperta cartii a doua, iar subiectul paare interesant ;;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu mă gândesc să citesc mai multe romane scrise de Agatha ! :)
      Cartea a2a are o copertă frumoasă dar în România e puțin diferită. :s

      Ștergere
  2. Am citit şi eu Ecouri de dincolo de moarte şi Cadavrul din bibliotecă.
    Despre ecouri de dincolo de moarte nu pot spune mare lucru, mie una nu mi-a plăcut nu ştiu cât, adică mie-mi plac cărţile care au mai multă acţiune. Cartea aceasta a fost destul de plictisitoare iar sfârşitul a fost sub aşteptările mele, anyway, povestea e bună.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi-a plăcut mai mult ”Ecouri de dincolo de moarte” decât ”Cadavrul din bibliotecă” - a avut o poveste interesantă, originala.

      Ștergere
  3. Par interesante cartile. Mai ales prima. Ce morbida sunt:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Am şi eu cartea Anotimpul regăsirii însă nu am apucat să o citesc. Mă bucur să aud că este interesantă! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie îmi place :D .
      Depinde și de genul de cărți pe care te-ai axat, eu nu am unul, citesc cărți indiferent de genul lor.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...