Clicky

/

joi, 20 iunie 2013

Olivia Joules și imaginația hiperactivă - Helen Fielding





Titlu : Olivia Joules și imaginația hiperactivă
Autor : Helen Fielding

Număr pagini : 399
Număr capitole : 59
Editură : Polirom 

Olivia Joules, jurnalistă pentru revista Sunday Times și Elen, este trimisă în Miami să facă un articol despre o cremă ce urmează a fi lansată. Îl întâlnește pe Feramo, persoană importantă în lumea mondenă, creator al cremei și unor filme. Imaginația ei hiperactivă intervine și aceasta îl crede pe Feramo terorist, are suspiciuni și acestea îi sunt întărite de unele întâmplări serioase dar și gesturi simple. De aici se leagă o poveste presărată cu momente de umor, aventură, dragoste și pe parcursul romanului Olivia se maturizează, învață să își țină în frâu imaginația hiperactivă.

Mi-a plăcut la această carte intensitate acțiunilor dar dacă imaginația neroadă a personajului ar fi lipsit ... cartea ar fi avut un aspect foarte plăcut, fiind o carte destul de bună. Autoarea a știu cum să lege teroriști și sentimente. 
Nu mi-a plăcut faptul că povestea a pornit într-un mod ridicol, absolut ridicol, cum să crezi că o persoană ce abia ai văzut-o e terorist ? 

Îi acord un plus și pentru lista Oliviei, listă alcătuită din 16 reguli de comportament. Preferata mea fiind : Cheia succesul stă în modul în care îți revii după un eșec . 





5 comentarii:

  1. Salutare! Sa stii ca te-am adaugat si pe tine in lista mea de bloguri :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-mi place coperta cărții :D Dar recenzia e cute, și subiectul pare interesant, mai ales numele personajului, Olivia :) E așa frumos :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă aș fi văzut cartea fără să știu că autoarea a scris cartea „Jurnalul lui Bridget Jones” nu o cumpăram. ;))
      De acord, are un nume frumos.

      Ștergere
  3. Interesanta. Asta ar fi a doua recomandare de-a ta pe care as vrea sa o citesc in cursul urmatoarelor 2-3 saptamani.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...