Clicky

/

luni, 1 iulie 2013

Weekly Recap #3 .

Vara m-a surprins cu niște cărți destul de bune, cărți pe care plănuiesc să vi le recomand și vouă.


1. Înainte să adorm - S. J. Watson 

Cartea prezintă viața unei femei de 47 de ani,Christine, care în urma unui accident a căpătat o formă de amnezie rară care o împiedică să rețină informații pentru mai mult de 24 de ore. Astfel, în fiecare dimineață, Christine se trezește și nu știe nimic despre trecutul ei, nu știe cine e bărbatul de lângă ea, nu știe nimic despre propriul caracter, propria viață. În fiecare dimineață, Ben, soțul ei, o lămurește și îi explică cauza amneziei, un accident, un simplu accident. Dar ce se întâmplă atunci când Christine se hotărăște să-și afle povestea? Se întâlnește cu un doctor, Nash, și începe un jurnal, începe să-și scrie povestea. 

În ciuda unor mici detalii vulgare cartea mi-a plăcut. M-a surprins prin acțiunea ei, firul poveștii are multe ramuri, detalii. Aș încadra cu ușurință cartea într-un top cu cele mai bune cărți citite în 2013. Personajele își scriu propria poveste și cititorul alunecă în ea, încearcă să rezolve cazul care o ține pe Christine captivă.

Recomand 

2. Anna și sărutul franțuzesc - Stephanie Perkins


Anna, o tânără aflată în ultimul an de liceu, este mutată din Canada în Franța. Tatăl ei a luat decizia  ca această să-și continue studiile în străinătate, departe de familie, prieteni. Anna încearcă să se acomodeze, își face un grup de prieteni și îl întâlnește pe St. Clair. De aici toată povestea se schimbă, Franța nu mai pare o țară îndepărtată și simte cum orașul iubirii se joacă cu ea.
O carte ușoară, de vară. Nu este una dintre cele mai bune cărți citite,dar nici nu se lasă prejos. Uimește prin situațiile create de Anna și St. Clair, dar totuși se dovedește a fi o carte simplă, plină de detalii romantice.

Recomand 
( în cazul în care nu aveți o listă luuuungă de cărți pentru vara aceasta )

3. La cumpărături cu bebe - Sophie Kinsella 

Cartea face parte din colecția Shopaholic care cuprinde 6 volume, această carte fiind a 5a.

Cartea o prezintă de Becky ( Rebecca ) Brandon în postura de mămica. Fiind însărcinată, aceasta își dorește tot ce e mai bun pentru viitorul copil și când aude de Venetia Carter, o obstetriciană celebră, care oferă tinerelor mămici cele mai bune condiții, la naștere pacienta are parte de masaj, flori de lotus, uleiuri afinate, nu mai stă pe gânduri și își face o programare. Un singur lucru îi scapă lui Becky, află în ultima clipă că Venetia a fost iubita soțul ei, Luke. 
După ce am citit cartea Poți să ții un secret ? am vrut să mai încerc ceva scris de Sophie Kinsella. Când am văzut exemplarul acesta nu a contat faptul că face parte dintr-o serie. Cartea s-a dovedit amuzantă, plină de răsturnări de situație, mi-a plăcut.
Poate fi citită individual, eu nu am citit toate celelalte 4 volume, dar am prins ușor cursul evenimentelor din această carte.

Recomand
( merită să o încercați și să vă faceți o impresie proprie )

Consider că cea mai bună carte din toate cele de mai sus este Înainte să adorm.
7 comentarii:

 1. Super carti. Anna si sarutul frantuzesc mi s-a parut super draguta <3

  RăspundețiȘtergere
 2. Inainte sa adorm mi se pare foarte interesanta :) Mi-ar placea sa o citesc ;;)

  RăspundețiȘtergere
 3. Imi doresc mult sa citesc Inainte sa adorm. Am inteles insa ca are si portiuni mai plitisitoare, asa e? Anna si sarutul frantuzesc nu mi s-a parut o carte usoara pentru ca trateaza si anumite probleme ale lor, boala unui parinte, neintelegerile in familie etc.

  RăspundețiȘtergere
 4. Mulțumesc pentru păreri ! :)

  @Krisz : Cartea „Înainte să adorm” mi s-a părut captivantă mai mereu, acțiunea a predominat dar depinde de cititor și de preferințele lui.
  Cât despre „Anna și sătul franțuzesc” ... în comparație cu alte cărți citite aceasta mi s-a părut ușoară, pentru adolescenți. Ai dreptate, abordează probleme ale adolescenților, fie cu părinții, cu colegii și da, abordează chiar și boli (cancerul) dar dacă stai să te gândești totul se termină cu bine. Pentru mine a fost o carte ușoară. :)

  RăspundețiȘtergere
 5. O sa incerc sa citesc si eu Anna si sarutul frantuzesc, mi se pare foarte faina povestea.

  RăspundețiȘtergere
 6. Mersi fain de recomandari. Urmeaza 2 saptamani de concediu si trebuie sa citesc cel putin 5-6 carti.

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...