Clicky

/

joi, 15 august 2013

Salvează-mă - Guillaume Musso


 
Titlu : Salvează-mă
Autor(i) : Guillaume Musso
Pagini : 280

* 4 steluțe + încă o jumătate ; 4,5/5 * 

Guillaume Musso creează dependență, nu ai cum să îi citești o carte și să nu rămâi impresionat, să nu îți dorești să mai citești alte opere semnate de el. Eu sper să îi citesc toate cărțile aduse în România, eu zic că merită. 


Juliette, o tânără ce a venit în New York să devină actriță ajunge în cele din urmă chelneriță și se hotărăște să se întoarcă acasă, în Paris, nu înainte de a face o ultimă plimbare. În timp ce traversa strada o mașină aproape o lovește, așa îl cunoaște pe Sam, conducătorul mașinii, un doctor care după pierderea soției se refugiază în muncă. Pentru a se scuza Sam o invită pe Juliette să ia masa la un restaurant, ambii spunând câte un neadevăr despre ei, Juliette pretinde că e avocată și Sam că încă e căsătorit. După această cină cei doi își petrec tot weekend-ul împreună dar Julliete trebuie să prindă zborul spre Paris. Cei doi se despart nu într-un mod tocmai plăcut, disputa învârtindu-se împrejurul minciunii spuse de Sam.
Când Sam află că avionul în care se afla Juliette a explodat din cauze neștiute și nejustificate de nimeni acesta își dă seama că tocmai a pierdut femeia de care se îndrăgostise.

Cartea e presărată cu momente tragice dar vă asigur că are finalul potrivit, finalul ce vă va lăsa un zâmbet pe buze și în suflet. Cartea aceasta m-a convins că Guillaume Musso e alegerea potrivită pentru mine și că mă pot refugia în cărțile lui fără să fiu dezamăgită.









8 comentarii:

  1. Vai ador autorul! Am citit 3 din cărţile lui şi mi-au plăcut la nebunie! După cum sună şi cartea aceasat e un must read.

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am citit nimic de Musso, și încerc să nu mă las condusă de aparențe, dar povestea de mai sus mi se pare un clișeu. Sper doar că nu e așa, pentru că după câte am auzit despre genialitatea de Musso, ar fi o totală dezamăgire. Dacă totuși i-ai dat o notă așa de mare, înseamnă că e o carte bună :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi-a plăcut cartea, poate ar fi bine să te uiți și la celelalte cărți și să citești doar una, îți vei da seama dacă stilul autorului te prinde sau nu. :)

      P.S : Să nu citești cartea asta, vei porni din prima cu o impresie greșită.

      Ștergere
  3. Drăguță recenzie :).
    Voi căuta cartea :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am citit nimic de Guillaume Musso, dar sper că nu mai e mult până să reușesc. Sunt tare curioasă cum se termină cartea. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Pare a fi o carte foarte buna cu o poveste bine conturata in spate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu ma gandeam ca sunt multi cei care adora operele sale! :D E unul dintre autorii mei preferati iar cartea este...perfecta! <3

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...