Clicky

/

miercuri, 23 iulie 2014

Iubire - Katie Cotugno


O fascinantă poveste a doi tineri care se îndrăgostesc unul de celălalt ...
de două ori.

Reena Montero este o adolescentă de 16 ani care preferă să își petreacă timpul singură decât în compania unor tineri gălăgioși puși pe distracție - pe scurt, nu e prea sociabilă, iar singura ei prietenă este Allie. Sawyer LeGrande este genul de persoană care participă la aproape toate petrecerile, reușind să fie mai mereu în centrul atenției. Au cei doi ceva în comun? Da, dragostea Reenei pentru Sawyer. După ce relația dintre Sawyer și prietena Reenei, Allie, se sfârșește dramatic, cei doi se afundă într-o complicată poveste de dragoste. După ce își petrec vara împreună, Sawyer dispare brusc din oraș și o lasă pe Reena fără să îi spună vreun cuvânt. Reena află că este însărcinată și, având doar 16 ani, singurul ajutor pe care îl primește este cel din partea familiei, chiar dacă și membrii acesteia sunt dezamăgiți de ea. După aproape 3 ani, Sawyer se întoarce și o găsește pe Reena alături de Hannah, fetița lui. 
După toate cele întâmplate, își mai poate permite Reena să-l iubească pe Sawyer din nou?

Cartea „Iubire” nu s-a ridicat la așteptările mele, auzind că este un roman „perfect” m-am așteptat la mai multă acțiune, la mai multe emoții, mă așteptam să fie una dintre cărțile pe care nu le lași ușor din mână. Ei bine, cartea m-a dezamăgit puțin, am întâlnit o poveste tristă, dar destul de banal scrisă, nimic nu m-a surprins și totul era previzibil. Toate capitolele romanului sunt intitulate „înainte” ( de plecarea lui Sawyer ) sau „după” ( 3 ani, întoarcerea lui Sawyer ), iar acest aspect face acțiunea cărții puțin cam greu de urmărit.
Personajul Reenei a evoluat destul de mult pe parcursul romanului, este prezentată la început drept adolescenta timidă și nesigură pe ea, iar spre sfârșit este mult mai matură, dar spontană. Sawyer este personajul tipic de „băiat rău” care se îndrăgostește de o „fată bună”, iar singurul element care face povestea asta puțin mai diferită de celelalte este plecarea lui și întoarcerea acestuia peste 2-3 ani. Având în vedere modul în care tatăl Reenei și părinții lui Sawyer se comportau cu Reena, mi-ar fi plăcut să găsesc în carte mai mult reacții din partea ei, răbufniri, să spună că dorește mai mult sprijin din partea ei. Personajul Reenei se exteriorizează și asta face cartea cam monotonă.


Dau cărții nota 7/10 pentru că nu s-a ridicat la așteptările mele, dar a fost o carte plăcută și am putut să duc lectura la bun sfârșit. Poate că „Iubire” ar merge mai bine citită la plajă, simțind nisipul și ascultând cântecul mării, exact de asta am pus lângă carte niște scoici. Cert este că pisica mea a fost interesată de carte, sper ca ei să-i placă mai mult! Hihih. Voi ați citit cartea? Ce părere ați avut despre ea?


11 comentarii:

  1. Imi pare foarte rau ca nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor tale, chiar speram sa-ti placa.
    Mie, dupa cum stii, mi-a placut enorm de mult, dar acest lucru poate fi datorat si faptului ca nu aveam asteptari de la aceasta carte, a fost pur si simplu o carte pe care am inceput-o din lipsa de ocupatie si am sfarsit prin a nu o putea lasa din mana. Dar stiu cum e sa fii dezamagit de o carte de la care aveai foarte multe asteptari pentru ca si mie mi se intampla de foarte multe ori acest lucru, asa ca m-am hotarat sa nu ma mai "documentez" atat de mult despre carti inainte sa le citesc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu a fost nici prea rea, dar nici nu a fost ce mă așteptam să fie și nu trebuie să-ți pară rău! :-*

      Ștergere
  2. Mai întâi, observ că lucrezi la aspect, dacă am voie să-mi dau cu părerea cel alb cu titlul rosu era tare drăguț. :D
    Cartea nu am citit-o dar am auzit ca e ok, cred totuși că îi voi da o șansă dacă o găsesc la bibliotecă.
    Te tuc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, am uitat, pisoiul/motanul tău e super cute, îmi place mult poza. Și nici aspectul ăsta cu flori e drăguț, pân la urmă trebuie să-ți placă ție.

      Ștergere
    2. Desigur că ai voie să-ți dai cu părerea, sunt mereu încântată când primesc păreri, idei și sugestii și le aștept pe toate cu drag. În ultima vreme am stat destul de mult timp printre coduri, tutoriale, site-uri de editare online și bloguri cu sfaturi de design și simțeam că nimic nu iese cum trebuie, nimic nu stă cum trebuie și nimic nu merge bine. Aspectul de care probabil vorbești îmi plăcea și mie, dar era foarte simplu și în cazul unui cititor nou nu era de mare ajutor. Am încercat să-l modific, dar nu-i puteam adăuga o bară pe dreaptă și a trebuit să renunț la el. Mai am de lucrat și la aspectul de acum, nu-mi place meniul care nu e centrat și mă gândesc să fac un meniu pe partea dreaptă, mai trebuie să adaug și comentariile recente, sunt încă multe lucruri la care trebuie să lucrez.
      Îți mulțumesc mult pentru părere, iar pisicul de îmbrățișează! :-*

      Ștergere
    3. Imi amintesc cat de greu am gasit aspectul blogului meu, si cat m-am chinuit cu slide-rul, a fost o nebunie cateva zile, dar a meritat. Dar, tot am o problema, pe pagina arata doar 2 postari cand eu l-am setat pe 10. Ma innebuneste si nu stiu cum sa rezolv... daca ai vre-o idee, si ai vrea sa ma ajuti, ti-as ramane datoare.
      Te tuc!

      Ștergere
    4. Pufuleț, mergi la Aspect ---> Postări de blog -------> Editați ------> Numărul de postări pe pagina principală și voila! :D Sper că te-am ajutat! Să-mi spui dacă a mers!

      Ștergere
  3. Pare interesanta cartea. Am langa pat nu mai putin de 4 carti incepute!!!:))))Am un prost obicei sa incep mereu alta carte cand citesc reviewer-uri...:) Ce cute pisic!!!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spor la citit! Eu nu cred că aș putea să citesc 4 cărți în același timp! Mulțumesc mult!

      Ștergere
  4. Nu am citit cartea, dar intentionez sa o fac. Probabil ca voi astepta momentul in care o sa am "pofta" de o poveste de iubire mai complicata, cum este cea dintre Sawyer si Reena.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper să-ți placă ție mai mult decât mi-a plăcut mie! Lectură plăcută! ^_^

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...