Clicky

/

miercuri, 17 septembrie 2014

Decoupage | Suport reciclat


V-am promis în postarea de aici că vă voi arăta cum să folosiți trandafirii din tutorial. Am ales să îi folosesc pentru a decora un suport reciclat. Suportul este frumos, dar și foarte util, îl poți folosi pentru a pune în el o lumânare parfumată, lucruri mici din camera ta, lacuri de unghii sau orice obiect dorești să îl depozitezi într-un mod special. 

Ai nevoie de :

- o conservă sau un mic borcan
- un șervețel 
- culoare acrilică albă sau o foaie de hârtie 
- adeziv Mod Podge
- trandafirii din tutorial
- dantelă


Toate obiectele le poți găsi pe casaretro.com, magazinul ne oferă toate obiectele de care avem nevoie și nu numai. Indiferent de pasiunea pe care o ai ( scrapbooking, decoupage, quilling, card making, origami, papercraft, etc. ) te asigur că vei găsi niște produse cu adevărat speciale acolo. Îți recomand mai ales acest set de panglici dantelate pe care îl poți folosi în nenumărate proiecte, este unul dintre produsele mele preferate de pe site și îl voi folosi și în acest tutorial. Am observat că tutorialul cu trandafirii din hârtie a fost apreciat de voi, dar dacă totuși nu reușiți să îi faceți găsiți aici numeroase seturi cu flori : click aici . Printre produsele mele preferate se numără cele de la Forget Me Not, Cupcake Boutique și Curiosity Corner. 

Acum că știm de unde să luăm toate materialele ne punem pe treabă. Conserva folosită de mine este un proiect nereușit, am aplicat două straturi de culoare acrilică „Pumkin” și apoi am aplicat un șervețel cu ajutorul adezivului Mod Podge. Greșeala mea a fost că am aplicat o bază mult prea puternică, prin urmare modelul șervețelului nu s-a văzut deloc. La îndemnul doamnei Laura de la Făbricuța de Idei am folosit de acestă dată o bază deschisă la culoare și a ieșit exact cum trebuia. 


Primul pas este să aplici hârtia albă sau culoarea acrilică deschisă pe obiectul tău. Eu am aplicat hârtia cu ajutorul adezivului Mod Podge și s-au creat niște cute, dar nu mă deranjează. Urmează să iei modelul unui șervețel și să îl aplici pe suport. Repet, pentru tehnica șervețelului se folosește doar stratul imprimat al șervețelului și aplicarea acestuia se face din centru spre exterior pentru evitarea bulelor.


Aplici cu ajutorul adezivului șervețelului, iar când se fixează mai aplici un strat. Mod Pogde este un adeziv de culoare albă, dar care la uscare devine transparent. Modelul pe care îl am eu dă în plus și un aspect lăcuit, finisat, obiectului.


Urmează să aplici dantela, poți folosi un adeziv normal sau Mod Podge. 


Ultima etapă este să lipești trandafirii. Pentru a face un contrast frumos am ales ca unul din trandafiri să îl colorez cu un portocaliu frumos, se potrivește foarte bine cu culoare suportului și iese în evidență. I-am lipit cu ajutorul unui adeziv simplu și am adăugat o bandă adezivă pentru mai multă siguranță.

Dacă vă decideți să faceți și voi acest proiect vă învit să-mi trimiteți poze pe pagina de facebook sau pe cioburidevise@yahoo.com. Vă aștept în comentarii sau pe mai sugestiile, părerile și ideile! Abia aștept să văd ce părerea aveți despre acest proiect! 

O seară frumoasă!

20 de comentarii:

  1. Doamne ce lucruri frumoase faci!!! Am strans un timp toate sulurile de la hartia igienica in speranta ca le voi recicla..:) Super faina ideea ta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi mult, Ella! E o idee și cu sulurile astea, poți face un suport de pixuri din mai multe compartimente care să arate superb! ^_^

      Ștergere
  2. Ce proiect frumos...daaaa trandafirii de vad deosebit de frumos in acest proiect...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, Ghemuleț! Am mai folosit niște trandafiri într-un proiect recent, dar mai mult nu spun! :D

      Ștergere
    2. Atunci asteptam sa ...vedem? :D

      Ștergere
  3. Ti-a iesit asa de dragut suportul!! <3 Cred ca voi incerca si eu ceva e genu'. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi, Andreea! Nu ezita să-mi trimiți poze pe cioburidevise@ yahoo.com!

      Ștergere
  4. Ce dragut ti-a iesit! Ia sa iti extinzi postarile si pe Pinterest :)
    Precis vei avea multe pin-uri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi mult!
      O idee genială, Deeb! ^_^ Mersi mult de tot pentru sfat, cu siguranță o să mă țin de el.

      Ștergere
  5. A iesit foarte dragut! si cand vine vorba de reciclare, spun totdeauna BIG LIKE!

    RăspundețiȘtergere
  6. Iata, ce pot face doua maini dibace!
    Cine ar fi crezut ca dintr-o conserva poate sa iasa un element de decor atat de frumos... Felicitari!
    Continua sa ne uimesti cu asemenea idei frumoase si ingenioase :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult de tot! ^_^ Sunt sigură că alături de puțină răbdare și materialele potrivite, orice poate face așa ceva.

      Ștergere
  7. Superb tutorialul <3 . Imi place rezultatul final si nici nu este complicat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi mult! Am mai făcut câteva lucruri cu ajutorul acestei tehnici, urmează să postez pe blog niște tutoriale.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...