Clicky

/

marți, 23 septembrie 2014

DIY | Agenda cusuta


Cu toții avem nevoie de o agendă pe parcursul anul școlar. Teste, ascultări, teme sau activități, toate trebuie trecute la îndemână, iar o agendă reușește să țină toate aceste informații. Sau poate că vrei o agendă în care să-ți treci gândurile, ideile sau listele de cumpărături. Putem întrebuința agendele pentru orice și dacă nu aveți idei vă mai dau eu câteva: titluri de seriale și filme, titluri de cărți, citate din cărți, rețete, colaje, titluri de melodii, programele instituțiilor, numere de telefon, zile de naștere și schițe, desene. Acum că te-am convins că ai nevoie de o agendă trebuie să îți cumperi una, dar ce te faci când după ore și ore de căutări nu găsești agenda perfectă? Ori e prea mică, ori prea mare, ori e de copilași, ori prea simplă ... Răspunsul e simplu : ți-o faci singur!

Un proiect mai simplu și mai folositor nu cred că există, continuă să citești dacă dorești să-ți faci o agendă personalizată în doar câteva minute!

Materialele de care ai nevoie sunt:

- o bucată de carton ( click aici pentru a vedea materialul folosit de mine )
- foi A4, numărul diferă în funcție de cât de mare vrei să fie agenda
- ac și ață
- washi tape ( click aici )


Primul pas este să iei cartonul și să îl îndoi la mijloc pentru a face coperta. Următorul pas este să iei hârtiile și să le îndoi la mijloc, exact ca în cazul cartonului. Urmează să împarți hârtiile în câteva seturi de 5 sau 4 foi și să faci niște găuri mici cu ajutorul acului, exact ca în poza de mai jos. 



După ce ai găurit fiecare set de foi le poți pune împreună. A fost necesar să le împarți în seturi de 5 coli pentru ca acul să poată pătrunde prin toate straturile. 
Acum trebuie să le pui împreuna cu coperta și să le coși pe toate împreună. Nu trebuie să urmezi o anumită ordine, doar pune ața în ac și trece acum prin respectivele găuri de câte ori crezi să este nevoie.


După ce termini foile sunt prinse ca în imaginea de mai jos. 


După ce ai terminat nu mai trebuie decât să o decorezi cu banda washi tape și agenda este gata pentru a fi folosită! Eu am pus o bucată pe cotor pentru a nu se mai vedea ața și am format un mic dreptunghi pentru a scrie în interiorul lui anul în care aceasta va fi folosită.


Cum vi se pare acest proiect? :)

Vă invit să-mi lăsați în comentarii părerile, dar și întrebările. Le aștept pe toate cu drag! 
Dacă vă decideți să încercați și voi nu ezitați să-mi trimiteți poze pe cioburidevise@yahoo.com

O zi creativă!




8 comentarii:

  1. Foarte interesant. Și eu când eram mică, îmi făceam agende cusute și mă prefăceam că scriu rețete .. Ca la doctori :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mereu mi-a plăcut tehnica asta și mă bucur de fiecare dată când o aplic. ^_^

      Ștergere
  2. Mi se pare o idee foarte ingenioasa si ieftin de realizat.
    Cu o agenda de genul acesta, cred ca as renunta la telefon pentru a nota diverse lucruri si as folosi mai mult pixul :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce dragut! <3 Cand eram mica, eu foloseam scotch, pentru ca nu stiam inca sa folosesc prea bine acul si ata. :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi! :) Eu nu am folosit scoth până acum pentru a face agende, dar cred că arată interesant.

      Ștergere
  4. Ce idee frumoasă! :D Pentru că tot îmi plac mie agenele mult de tot...poate îţi urmez şi eu exemplul şi mă apuc de creat! :)) Să văd dacă agenda anterioară pentru şcoală mai are sau nu îndeajuns de multe foi pentru acest an. Îmi place că ai ascuns aţa de pe cotor cu washi tape. Mi se pare o idee foarte bună şi creativă. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Simona! Dacă te decizi să faci una, nu ezita să mă anunți. Mi-ar plăcea tare mult să văd rezultatul, :*.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...