Clicky

/

luni, 8 septembrie 2014

Leapsa | Back to school

E toamnă, frunzele încep să cadă și să învăluie pământul într-un covor colorat, ploile ne îndemnă să citim în casă alături de o ceașcă de ceai și în aer se simte un miros plăcut, care te vrăjește și ... Stai! Aud ceva ... se aude din ce în se mai tare, se apropie ... e sunetul clopoțelului! Vrem sau nu, începe școala! Cu momente plăcute sau mai puțin plăcute, cu pauze scurte și ore lungi, profesori și materii care ne dau bătăi de cap. Pentru a face acestă perioadă mai plăcută, Andreea s-a decis să facă o leapșă intitulată Back to school. Eu am primit-o de la Sara și de la Andreea și Diana, mulțumesc mult de tot! Mai am o leapșă în așteptare de la Simona, nu am uitat de ea! Aștept doar momentul potrivit pentru a-mi redecora biblioteca și cred că se apropie din ce mai în ce mai tare.




Regulile acestei lepșe sunt:

1. Încorporați imaginea tag-ului în postarea voastră. ( am pus-o la sfârșit )
2. Dați tag-ul mai departe.
3. Nu menționați aceleași cărți de două ori.
4. Postați link-ul cu leapșa completată pe blogul Padeniye, mai exact AICI

1. RomânăLuați cartea preferată de anul acesta și deschideți-o la pagina 100, alineatul al treilea. Scrieți mai jos ceea ce se află acolo, menționând de unde ați luat fragmentul.

Mi-ar fi plăcut să am cartea Cele 13 motive de Jay Asher, dar cum este împrumutată voi alege primul volum din Academia Vampirilor de Richelle Mead.

„ Bănuiesc că vrei să te oferi să-l arzi, ha? ”




2. GeografieAți citit anul acesta (sau în decursul a doi ani) vreo carte cu o copertă verde, sau care să aibă pe ea ceva legat de natură? Dacă da, puneți o fotografie cu ea. 

Accidentul de Nicholas Sparks are un crin frumos pe copertă, de la început am fost atrasă de copertă. Din păcate povestea scrisă nu m-a atras și nu pot să recomand această carte.




3. IstorieVă plac bibliografiile sau cărțile care tratează ceva din istorie? Care este ultima carte pe care ați citit-o, care să urmărească astfel de subiecte?

Îmi place istoria și chiar mi-am propus să citesc mai multe cărți istorice anul acesta. Am ales cartea Ecouri de Danielle Steel pentru că autoare reușește să lege o poveste frumoasă, dar și dramatică în jurul anilor 1915. Cartea reușește să te trimită în mijlocul celui de-al Doilea Război Mondial, când teroarea nazistă amenință viețile tuturor evreilor, inclusiv pe cele ale personajelor.



4. SportSă faci sport este un lucru benefic corpului, te împrospătează și-ți dă o stare fresh după; în ciuda faptului că ești obosit de mori, tot te vei simți mai bine. Ce carte fresh, ușor de citit, ați lecturat, și care v-a plăcut?

Cu siguranță Girls Out Late de Jacqueline Wilson este o carte care se încadrează aici. Este o carte ușoară, care prezintă dificultățile unei fete de 12 ani, certurile ei cu părinții, primul sărut și confruntările cu cea mai bună prietenă a ei. 




5. MatematicăChiar dacă matematica nu este o materie agreată de multă lume, tot trebuie să o faci, chiar dacă durează mai mult timp să o înțelegi. La ce carte ți-ar fi foarte greu să renunți, pentru a învăța?

E ușor să te iubesc de Tammara Webber era o carte care mereu îmi făcea cu ochiul când mă puneam pe învățat.




6. Desen: Desenul a fost mereu o activitate care te relaxa în timpul generalei, dar chiar și în timpul liceului. Culorile îți dădeau imaginație, așa că: Ce copertă a unei cărți o urăști din tot sufletul, și ai vrea să o schimbi, dacă ai avea ocazia?

Abia aștept să citesc cartea Iubire de Julian Barners ca să văd ce legătură are iubirea cu pantofii aceia urâți de pe copertă. 




7. Biologie: Tuturor ne plac animalele, și nu cred că există cineva care să nu iubească un animal, oricât de drăguț sau înspăimântător ar fi el. Postați mai jos o imagine a unei cărți în care apar astfel de vietăți.

După niște căutări lungi am dat peste Cazul Lauren Szabo, o carte misterioasă pe care am găsit-o la anticariat cu doar 3 lei și am spus că nu am ce să pierd. Și nici nu am avut, cartea mi-a plăcut și mi-ar propus să citesc toate cărțile traduse ale autoarei. 




8. EnglezăMulți cititori au în bibliotecă literatură internațională, așa că presupun că printre sumedeniile de cărți, se strecoară și un autor preferat. Ce scriitor american sau englez vă place cel mai mult? Descrieți-i ideile în trei cuvinte, sau modul de-a scrie.

Am descoperit-o pe Ann Granger în urmă cu mulți ani și am fost plăcut surprinsă de stilul ei de a scrie și de poveștile ei simple, dar frumoase. Cărțile pe care le-am citit eu o au în centru pe Fran Varady, un detectiv „fără voie” care se amestecă prin treburile poliției și ajunge să dezlege fel de fel de mistere. Autoarea a reușit să creeze un personaj prietenos, de care te poți atașa cu ușurință. Ăsta este probabil și motivul pentru care vreau să citesc și celelalte cărți scrise de ea : sunt foarte curioasă să văd ce mai face Fran! 


9. MuzicăSă asculți muzică este ceva relaxant, care te face să zâmbești, iar cea împletită cu cititul este cu atât mai bună. Aveți vreo carte care să vă fi făcut să cântați (la figurat) de fericire, atunci când ați terminat-o? Sau o melodie care să o fi descoperit în vreo carte? 

Nu mi s-a întâmplat niciodată, dar cartea Poți să ții un secret? de Sophie Kinsella m-a făcut să râd, să mă enervez și să citesc cu voce tare unele fragmente ca mai apoi să râd de una singură. Pe aproape, nu? 




10. DorințăSunt ferm convinsă că există o carte pe care vă doriți foarte mult să puneți mâna. Care este aceea și de ce vreți atât de mult să o citiți?

Aici aș putea scrie mult și bine, dar tot nu mi s-ar îndeplini dorința așa că mă rezum la doar 2 titluri. Mincinoșii de E. Lockhart deoarece prezentarea e perfectă din punctul meu de vedere și toate cuvintele cheie din carte sunt cele pe care le caut eu în aproximativ tot ceea ce citesc. În plus, cum să nu te atragă ceva ce sună cam așa: „Citește Mincinoșii. Și dacă cineva te întreabă cum se sfârșește, minte, pur și simplu! ”. O altă carte pe care mi-o doresc este Cioburi de stele, probabil toți ați auzit de carte ... poate că vă doriți cartea pentru copertă sau autor sau pentru poveste. Eu mi-o doresc pentru titlu, cred că se potrivește foarte bine cu blog-ul. smiley awe 02 



Nominalizez la rândul meu pe Simona ( Secretele Cărților ) , Furelise ( Meduza Blândă ) , Cristina ( Healthy Reading ), Raluca ( 100 De Nopți Seculare ), Ralu ( Ralu's Book Basket ), Andreea Ilie ( Shattering Words ) , Madeline ( In the heart of the Words), Jacqlineveve și Pufuleț. Cred că am nominalizat aproape toată blogosfera, nu? Nu, o mai avem și pe Lissa de la Lissa's Corner. Gata, acum suntem aproape toți. Haha, e o leapșă simpatică și sper să vă placă. A fost o plăcere pentru mine să fac pozele, să umblu prin bibliotecă și cred că și voi veți fi încântate de ea.

Cam atât pentru astăzi! Am pregătit niște tutoriale Back to school astăzi și voi mai face niște proiecte și mâine, am multe surprize pregătite și idei care așteaptă să fie postate aici. Cred că seria asta o să vă facă puțin mai entuziasmați în ceea ce privește școala ... :)

Vă doresc o seară minunată!
Pupici :* ! 






21 de comentarii:

  1. Multumesc frumos pentru leapsa. Maine o voi posta,caci acum sunt tare obosita..Frumoase raspunsuri ai :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag, Raluca! Mersi, mersi! >:D<

      Ștergere
    2. Am remarcat și în această leapșă, cât și cealaltă că Academia Vampirilor are coperta puțin asemănătoare cu cea de la Micuțele Mincinoase.

      Ștergere
  2. Mulțumesc că m-ai anunțat, chiar voiam să-ți citesc răspunsurile! Din păcate nu știu prea multe despre cam nici o carte pe care ai prezentat-o (ce ignorantă sunt). Mă bucur să văd în poza inițială, de sus, și Guillaume Musso, este unul dintre autorii care mi-au plăcut mult.
    Îmi plac așa de mult pozele tale, iar alegerile cărților a fost tare faină, mi-ai mai dat titluri în lista uriașă de „de citit”. Și abia aștept să aflu și eu ce legătură au pantofii ăia urâți cu iubirea (deși am unele bănuieli, cel mai probabil e un love triangle).
    Îți aștept super nerăbdătoare și următoarele postări, sună super toate și sunt entuziasmată! Spor la a le scrie și let's make the best of what's left of our holiday! ~

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, am aproape toată cărțile lui Guillaume Musso și voiam să vorbesc despre el la întrebarea 8, dar e un autor francez. Aveam și o poză tare drăguță cu toate cărțile grămadă.
      Ai dreptate cu acel triunghi al dragostei, leapșa aceasta m-a făcut să-mi îndrept atenția asupra cărții. Cel mai probabil o voi citi după ce termin Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război ... carte care acum este... unde este?! Haha, cred că am uitat-o în mașină.

      Mersi, Sara! Așa o să facem! ^_^

      Ștergere
  3. Mersi mult pentru leapşă!! Interesante răspunsurile tale. :D Nu auzisem de autoarea Ann Granger. Sper să pot testa şi eu cărţile ei. Îmi plac cărţile cu detectivi. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag, Simona! Abia aștept să-ți citesc răspunsurile! :3

      Ștergere
  4. frumoasa leapsa si interesante cartile. Suna bine cartea aceea cu mincinosii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi, mersi! Și mie mi-a luat ochii, sper să pun mâna pe ea! *_*

      Ștergere
  5. De abia aștept sa vad despre ce supriza este vorba.
    Faza cu "Abia aștept să citesc cartea Iubire de Julian Barners ca să văd ce legătură are iubirea cu pantofii aceia urâți de pe copertă." - am ras cu pofta :)))

    Frumoase răspunsuri si multumesc pentru tag!
    Spor la lucru si pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, mă bucur că ai râs! :)) Cu mult drag, pupici! >:D<

      Ștergere
  6. Mulțumesc mult pentru leapșă! Sunt curioasă cum ți se va părea cartea lui Julian Barnes. Mă atrag titlurile lui și aș vrea să-l încer, dar în același timp am găsit și opinii negative. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag, Ralu! Sper doar să nu fie o pierdere de tine cartea aceasta ...

      Ștergere
  7. Multumesc foarte mult de tag!! Imi plac intrebarile si abia astept sa raspund la ele!! :D
    M-a amuzat foarte tare faza cu "pantofii aceia urati de pe coperta". ;))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag și spor la scris! Mă bucur că te-a amuzat și pe tine partea aceea! :))

      Ștergere
  8. Si eu am citit Cele 13 motive si Academia vampirilor anul acesta si mi-au placut foarte mult.
    Sper sa am ocazia sa citesc Accidentul si Poti sa tii un secret pentru ca autorii lor se numara printre preferatii mei.
    Abia astept sa completez si eu leapsa si iti multumesc inca o data pentru ca te-ai ganidt la mine si mi-ai "pasat-o" :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că o să-ți placă mult „Poți să ții un secret?” este o cartea foarte amuzantă și spontană, perfectă pentru zilele în care dorești să te relaxezi cu adevărat. Cu mult drag, să ai spor la scris! ^_^

      Ștergere
  9. Hei ho, am tot cautat e-mail-ul tau si nu-l gasesc poti sa-mi dai tu un mail pe foxxy002 @ yahoo . com?
    Tnx, te tuc!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna, am venit si eu cu raspunsurile! :)
    http://shattering-words.blogspot.ro/2014/09/tag-back-to-school.html

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...