Clicky

/

sâmbătă, 26 septembrie 2015

DIY | Dovleac din hartie (decoratiune de toamna)



Îmi place să îmi decorez camera în funcție de anotimp, iar astăzi vreau să vă prezint o mică decorațiune pe care o păstrez în bibliotecă. Acest dovlecel din hârtie a fost realizat după pin-ul de aici și este o decorațiune perfectă pentru toamnă. Este micuț, dar dă camerei un aer tomnatic și nici nu este prea greu de făcut. Vă mulțumesc că mi-ați cerut în postarea 5 lucruri care îmi plac sâmbăta să fac un tutorial pentru această decorațiune și vă invit să citiți tutorialul de mai jos.

Materialele necesare:

- câteva foi dintr-o carte veche 
- culori tempera ( verde și portocaliu )
- lipici și foarfece
- o bucată mică dintr-o ramură
- carton


Primul pas este să tai 5 fâșii de hârtie de lățimi diferite ( trebuie să fie descrescătoare ), apoi împăturești hârtia ca în pozele de mai jos. Nu știu să explic tehnica prea bine, dar sper să înțelegeți din poze ce trebuie să faceți, cert este că la final trebuie să aveți 5 fâșii care seamănă cu niște acordeoane.



Tăiați din carton niște cercuri și lipiți capetele fâșiilor. Lipiți apoi în centru cartonul decupat.


Pentru tehnica aceasta aveți un tutorial mai explicit aici

Acum că aveți cele 5 floricele, trebuie să le lipiți unele peste altele, pornind de la cea mai mare și terminând cu cea mai mică. Aveți grijă să lipiți ultima floare cu cerculețul spre interior, ca să aveți loc să puneți bucățica de ramură.


Din hârtiile rămase faceți niște frunze, pentru a le face mai tari și mai rezistente puteți să le lipiți între ele. După ce ai colorat dovlecelul și frunzele, lipiți frunzele lângă ramură.


Pentru a da un plus dovlecelului, am adăugat un tag și o bucată de ață maro.

Rezultatul final îl puteți personaliza cum doriți și îl puteți pune oriunde, vă promit că v-a arăta foarte simpatic și va da un aer tomnatic încăperii.


Tips & Tricks 
- dacă vreți să săriți peste partea cu coloratul pentru că nu aveți culori tempera sau din alte motive, puteți cumpăra carton colorat și să lucrați cu el 
- în locul ramurei puteți folosi un chibrit


Acesta a fost și tutorialul pentru dovlecel. Sper că va plăcut și vă aștept cu mult entuziasm comentariile! O toamnă frumoasă vă doresc! 

Dacă decideți să încercați și voi acest proiect, vă rog să-mi trimiteți pozele aici. Mi-ar plăcea super mult să văd proiectele voastre.

P.S: În ultima vreme nu am postat prea des, dar încerc să-mi fac timp când pot pentru blog. ^_^

8 comentarii:

  1. Mulțumim pentru o idee, este foarte simpatic, iar în bibliotecă s-ar vedea genial! :D Plus ca se potriveste și cu anotimpul și îți dă o stare de bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag, mă bucur că îți place! Sper să încerci și tu. ^_^

      Ștergere
  2. A iesit foarte bine dovleacul! Proiectele tale sunt interesante.

    RăspundețiȘtergere
  3. e foarte dragalas pumpkin-ul tau. o decoratiune frumoasa printre rafturi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muțumesc, și eu cred că arată super drăguț pe rafturi. ^_^

      Ștergere
  4. Foarte fain dovlecelul!! :D E drăguț să decorezi camera în funcție de anotimp! Și eu mai fac așa. Momentan am făcut rost de o gutie, o tărtăcuță și niște castane. :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos! Foarte simpatice obiectele tale de decor! ^_^

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...