Clicky

/

marți, 8 septembrie 2015

Sfaturi si trucuri pentru organizare


Începerea școlii ne entuziasmează, dar ne pune și pe gânduri. O să avem din nou teste, ascultări, proiecte și o să ne fie mai greu să ne reintrăm în acel ritm alert. Vă prezint astăzi niște sfaturi de organizare, pentru ca revenirea la școală să nu fie un chin! Toate sunt foarte simple, dar vă voi ajuta să fiți mai organizați. Aceasta este prima postare din seria Back to school de anul acesta, pe cele de anul trecut le puteți vedea aici. O să găsiți diferite sfaturi, moduri de a vă personaliza caietele și nu numai.


Organizator dintr-o ramă. Primul sfat pe care vi-l dau este să luați o ramă veche și să scrieți cu o cariocă lucrurile pe care le aveți de făcut în ziua respectivă. Fie că sunt simple activități, filme de făcut sau cărți de citit, nu contează. Partea cea mai bună este că puteți șterge cu un șervețel umed lista sau o puteți modifica cum vreți. Este o metodă super ieftină, simpatică, creativă, iar partea cea mai bună este că poate fi folosită în fiecare zi. Vă recomand să folosiți carioci, nu markere pentru că cele din urmă se duc mai greu de pe sticlă.


Study planner. O altă metodă prin care puteți fi organizați este să vă cumpărați un mic organizator. Eu l-am găsit din întâmplare pe acesta și nu am dat mai mult de 10 lei pe el, chiar cred că era 7 lei. Este super util și mă ajută foarte mult, îl țin pe birou și mereu îmi scriu activitățile el. Are diferite foi în ele, unele pentru însemnări zilnice, altele sub forma unui calendar de examene, iar altele te ajută să îți planifici timpul pentru învățat.


Agende, agende și... agende! Cred că ăsta este cel mai banal, dar cel mai eficient sfat pe care vi-l pot da. O agendă este foarte utilă și te poate ajuta enorm să te organizezi și să îți planifici timpul mai bine. Spre deosebire de organizatoarele de mai sus, agenda o poți purta cu tine tot timpul și mereu poți scrie pe ea tot felul de informații utile. Știm toți că în primele săptămâni de școală suntem bulversați cu o grămadă de informații. Avem nevoie de o agendă pentru a scrie orarul, mici modificări în orar, informații despre profesori (adrese e-mail pentru a trimite proiecte), numerele colegilor, teze, teste și multe altele. Puteți vedea în imaginile de mai sus cum arată o agendă de-a mea: o dezordine organizată.


recomand să folosiți în agendă diferite pixuri colorate, plicuri pentru a ține bilețele sau alte lucruri mici, foițe post-it și agrafe. Lucrurile acestea vă vor face agenda mai interesantă și veți fi mai motivați să scrieți în ea. În comerț sunt foarte multe stikere drăguțe, dar și alte lucruri simpatice pentru a vă decora agenda.


Tab-urile de organizare. Sunt foarte utile atât pentru organizarea agendei, dar și pentru caiete. În agendă puteți evidenția cu ajutorul tab-urilor rubricile (teme/teste/nr. de telefon/orar), iar în caiet lecțiile importante. Găsiți un tutorial aici. Am folosit tab-urile pentru caietul de engleză, iar doamna profesoară chiar a fost impresionată și mereu mă lăuda, haha. Dacă vreți să faceți o impresie bună trebuie să încercați!


Cutiile. Sunt perfecte pentru micile prostioare din camera ta sau pentru a organiza dosare sau diferite fișe. Găsiți un tutorial aici.

Acestea au fost sfaturile mele pentru organizare, sper să vă ajute în noul an școlar! Și anul acesta voi face proiecte DIY Back to school în care vă voi arăta cum să vă personalizați caietele, lucrurile esențiale pentru școală și alte lucruri drăguțe și utile. Vă aștept cu mult drag comentariile și părerile despre această postare. Voi ce trucuri aveți pentru organizare?

11 comentarii:

  1. Omg, sfaturile tale sunt foarte dragute :3 Chiar cred c-o sa incerc ideile cu agenda, post-it-uri si altele. Mi se par super-simpatice si creative. Ti-am mai spus ca iubesc blogul tau? <3
    #hugs

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi mult, Diana! Mă bucură mult comentariile de genul acesta și mă ambiționează să continui. Te îmbrățișez cu drag!

      Ștergere
  2. Mulțumim pentru idei! :D Eu folosesc agenda, mă ajută foarte mult. Obișnuiesc să scriu aproape în fiecare seară ce am de făcut următoarea zi, iar mai ales în perioada tezelor mă ajută enorm. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Plăcerea e de partea mea, Roxi! Și pentru mine agenda e de mare ajutor, nu cred că aș putea să trec peste o zi solicitantă fără ea. Pupici!

      Ștergere
  3. Sfaturile sunt foarte dragute si le-as aplica si eu, dar 100% nu o sa ma tin de ele mai mult de o saptamana :)) sunt mai dezorganizata de felul meu :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu încerc să fiu cât de cât organizată, iar de cele mai multe ori reușesc. O problemă mai mare este procrastinarea. :))

      Ștergere
  4. Cate idei faine. Cateva din ele le folosesc si eu pentru a fi mai ordonata pe parcursul anului scolar. Felicitari pentru articol, te pup.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte faine ideile tale pentru organizare!! Și eu îmi fac diverse agende, carnețele, etc. ca să mă ajute. Stickerele, post notes și culorile sunt un must! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS: Am sesizat eu liste cu concursurile de pe internet? :)))) Așa mai îmi notam și eu concursurile dar acum mi le salvez la bookmarks alături de data când se finalizează :D

      Ștergere
    2. Mersi, Simona! :) Daa, sunt concursuri de pe youtube. Acum 2 ani participam la multe, dar nu am câștigat niciodată nimic și am zis că nu are rost să mai încerc. Hugs!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...