Clicky

/

luni, 25 august 2014

Decoupage | Cum sa decorezi o rama



O altă tehnică interesantă cu care putem lucra diferite obiecte este tehnica decoupage. Această tehnică mai este numită și tehnica șervețelului datorită faptului că unul dintre principalele obiecte de care avem nevoie este chiar șervețelul. Cu această tehnică putem decora diferite obiecte: rame, agende sau obiecte din sticlă, lemn.
Astăzi vă prezint cum am decorat o simplă ramă din mucava folosind tehnica aceasta. 


Ai nevoie de :

- o ramă 
- șervețele ( în imagine puteți vedea că am decupat de pe șervețel modelul dorit )
- culori acrilice ( opțional )
- adeziv Mod Podge
- o pensulă pentru a întinde adezivul

Rama o poți cumpăra de AICI, iar obiectele celelalte de AICI. Pe casaretro.ro găsiți numeroase obiecte pe care puteți exersa această tehnică, tot ce trebuie să faceți este să dați click pe blank-uri și apoi să alegeți pe ce doriți să lucrați. Poți alege o ramă, o cutiuță din lemn sau o agendă, toate vor arăta minunat după ce le vei decora cu această tehnică. Cel mai mare avantaj al decoupage-ului este că poți să alegi ce șervețel dorești și să îți personalizezi obiectul după bunul plac.


Primul pas este să aplici adezivul și șervețelul. Șervețelele au 3 straturi : 2 albe și unul imprimat, iar în tehnica aceasta se folosește doar stratul care are modelul imprimat. Pentru a evita crearea unor bule, modelul se fixează din interior spre exterior. După ce ai fixat modelul mai aplici un strat de adeziv.

Continuă să aplici bucățile de șervețel și la sfârșit mai aplică un strat de adeziv. Poți lăsa rama așa sau mai poți adăuga decorațiuni, eu am ales să adaug niște fluturași din hârtie. 


În interiorul ramei am adăugat o fișă pe care am scris un citat și am folosit o ștampilă de la Decocraft pentru a realiza fluturele.

Dacă ți-a plăcut acest tutorial și te hotărăști să încerci și tu nu ezita să îmi trimiți o poză sau mai multe cu proiectul tău. Mi le poți trimite pe pagina de facebook sau le poți posta folosind #DIYcioburidevise. Eu le voi adăuga exact în această postare. :)

Îți aștept părerile, sugestiile și ideile în secțiunea de comentarii de mai jos. Deasemenea, dacă dorești să vezi pe acest blog un anumit tutorial văzut de tine ( pe pinterest, tumblr ... ) poți să îmi spui și voi face tot posibilul să ți-l prezint și aici. Vă doresc o seară frumoasă! 

32 de comentarii:

  1. Mereu am vrut să fiu în stare să fac așa ceva! Din păcate, singura dată când chiar am încercat, a fost cam o dezamăgire, dar acum totul pare mult mai simplu, haha.
    Îmi place foarte, foarte mult cum ți-a ieșit rama, e superbă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu dau în bară de multe ori cu proiectele, dar încerc pe cât posibil să le modific ca să-mi placă! :) Îți mulțumesc mult, Sara!

      Ștergere
  2. Ce dragut ti-a iesit!
    La inceput nu mi-am dat seama ca alea erau bucati de servetele, ma gandeam ca-s chestii de lipit si ma intrebam "Eu cum fac rost de ele?" :)) Oricum, ti-a iesit super bine, te invidiez! :)) >:D< :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte drăguţ a ieşit rama! :D Îmi plac foarte mult margaretele. <3

    RăspundețiȘtergere
  4. De cand caut Mod Podge in magazine... dar cred ca o sa comand de pe net pana la urma. Oricum poate fi inlocuit foarte usor cu aracet. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îl vedem destul de des prin proiectele de pe Pinterest și am fost foarte bucuroasă când am primit și eu unul. E foarte util, iar cel pe care îl folosesc eu dă obiectelor și luciu :D .

      Ștergere
  5. Ce iese din mâinile tale! Nu o să încetez niciodată să te admir și să mă minunez. Felicitări pentru talent! :* Rama e adorabilă!

    RăspundețiȘtergere
  6. Deci ideea ta este geniala iar rezultatul final este super fain!! Sper sa trec peste lene si sa ma pun si eu pe treaba!! Esti super talentata si ingenioasa!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vaaai, mulțumesc mult! Nu mă așteptam la niște păreri atât de frumoase! Mulțumesc, mulțumesc și îți doresc spor la lucru!

      Ștergere
  7. Foarte dragut! E de tinut minte. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ideea este tare draguta si rezultatul pe masura.
    Eu nu prea am rabdare cand vine vorba de decorari, de DIY. Asa ca te apreciez pentru rabdare si pentru talent!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte tare ideea si rezultatul o sa incerc sa fac si eu! Nu stiam ca putem face rost de Mod Podge.
    Te tuc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți urez mult spor, Pufuleț! Dacă vrei îmi poți trimite și poze, sunt foarte curioasă să văd ce-ți iese! Pupic!

      Ștergere
  10. Buna!
    Ma bucur sa te cunosc si sa iti cunosc blogul...deja incep sa explorez...am vazut tutorialul cu trandafiri din hartie la care fuuug chiar acum...
    Spor in toate...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vaai, ce m-am bucurat când am văzut acest comentariu! Simt o plăcere imensă să vă văd aici, pe acest blog. Vă mulțumesc mult de tot și vă îmbrățișez cu drag! Să aveți spor!

      Ștergere
  11. Foarte drăguță! Ți-am mai spus că ai talent la așa ceva! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. E asa de superba!! :3 Cand am vazut prima imagine cu rama, am crezut ca florile le-ai pictat chiar tu. Nu ma gandeam ca sunt doar niste servetele si ca ele pot face asa ceva. Probabil si culorile acrilice au contribuit la efectul lor atat de real. Te pricepi foarte bine la ceea ce faci!! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, Andreea! Mă bucură foarte mult comentariul tău! :D

      Ștergere
  13. Wow! Este foarte frumoasa si simplu de facut. O sa-i invat si pe copiii de la centrul la care sunt voluntara sa faca asta. Le voi spune de unde stiu! :)) <3 Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Madeline! Ce super, mă bucur atât de mult și sper ca și copiilor să le placă această tehnică!

      Ștergere
  14. Ma gandeam sa incerc sa fac si eu ceva de genul acesta, desi nu sunt foarte indemanatica... Insa marea m-a inspirat si mi-am propus sa iau o rama simpla, pe care sa o decorez cu scoici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sună superb! Și eu am foarte multe scoici și cred rama ta va arăta minunat! Te aștept cu poze că ai timp! :)

      Ștergere
  15. Ce frumos este sa faci ceva cu mainile tale.Si eu am incercat mai demult,insa a fost o dezamagire :(. Foarte interesant..Dar cum poti sa ai modelul pe un servetel?:-?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, Raluca! Nu am înțeles prea bine întrebarea ta, te referi la modelul de pe șervețel? Șervețelele se găsesc în magazine sau online cu diverse imprimeuri, tot ce trebuie să fac este să decupezi modelul și să înlături cele 2 straturi albe astfel încât să-ți rămână doar cel imprimat.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...