Clicky

/

joi, 7 august 2014

Love in Darkness - E. M. Tippetts

Hei, hei! V-am spus în postarea de aici că pregătesc o postare pentru cartea Love in Darkness de E. M. Tippets și aici este. Am primit cartea acum mult timp în urma unui concurs, dar am citit-o abia acum și nu regret. A fost o carte foarte plăcută, s-a citit ușor, iar autoarea a știut cum să transpună viața cu bune și rele în carte. Eu o recomand și vă aștept părerile.


Personajul principal al acestei cărți este Alex Katsumato și are 21 de ani. După doi ani în care a fost despărțit de Madison, iubita lui din copilărie, acesta se întoarce în Pelican Bluffs pentru a avea grijă de mama lui bolnavă de schizofrenie. Această tulburare se manifestă prin halucinații și contribuie de obicei la probleme cronice de comportament și emoționale. Mama acestuia este mereu însoțită de specialiști, iar Alex a trebuit să se confrunte cu boala ei de la frageda vârstă de 4 ani. Un alt motiv pentru care Alex se întoarce în Pelican Bluffs este acela că doctorii i-au spus că suferă și el de această boală. El înțelege că vocile și umbrele pe care le aude sunt doar în imaginația sa și că anumite întâmplări și stări nu sunt reale. Pus față în față cu această boală el decide să nu o mai includă pe Madison în viața lui. Se gândește că ea merită un viitor mai bun chiar dacă asta înseamnă să renunțe la cea mai importantă persoană din viața lui. Pe parcursul cărții Madison încearcă să-i dovedească că dragostea ei este aceeași pentru el și că se poate descurca cu boala lui.
Alex are o alegere de făcut, să stea ascuns în întuneric pentru totdeauna sau să o lase pe Madison să-i arate lumina ? 

Cartea mi-a plăcut mult deoarece ne prezintă niște personaje puternice și niște povești de viață frumoase, dar triste. Faptul că ideea cărții se bazează pe o tulburare psihică m-a atras și m-a captivat, cărțile care mă învață ceva nou sunt întotdeauna mai plăcute de citit. Deși cartea e dramatică sunt prezente și scene amuzante și astfel am învățat că mereu există speranță și bucurie. Personajul lui Alex este puternic, dar teama acestuia de a o răni pe iubita lui îl face slab și astfel autoarea a reușit să-i contureze dragostea adevărată. Personajul lui Madison este spontan, perseverent, dar sensibil. Ea este conștientă de starea lui Alex, dar nu încetează să lupte pentru el. 

Vă recomand cartea cu mult drag!

„I run as if I could leave my feelings behind, if only I could go fast enought.”


Un semn de carte care se potrivește cu cartea este cel de mai jos. Merge foarte bine cu coperta cărții, iar dacă îl dorești poți merge să te înscrii la concursul de aici . 


Voi ce părere aveți de carte și de subiectul ei?
Vă aștept părerile, ideile și sugestiile în comentarii! Le voi citi pe toate cu drag!

8 comentarii:

  1. Vai, ador citatul pe care l-ai ales! Din câte am aflat despre carte, pare foarte, foarte reprezentativ.
    Povestea mi se pare super interesantă! Chiar aș vrea să o citesc cu prima ocazie. Mulțumesc de recomandare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Sara! Citatul este chiar din carte și l-am introdus în postare pentru că mi-a plăcut foarte mult. Te îmbrățișez!

      Ștergere
  2. Nu am auzit de aceasta carte pana acum, dar ma bucur ca am descoperit-o prin intermediul recenziei tale, pt ca in ultimul timp sunt in cautare de romane de acest fel.

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar imi place subiectul pe care il abordeaza aceasta carte si chiar o sa o comand si eu de pe vreun site. In ceea ce priveste citatul, e foarte frumos si reprezinta cu succes intreaga viata a unui om: lasa trecutul si sentimentele in spate, priveste orizontul si tinde spre viitor! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai dreptate. A fost ceva nou pentru mine și chiar am fost surprinsă de carte, de intensitatea acesteia.

      Ștergere
  4. Este o carte dramatica,mi-ar face placere sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar dacă subiectul e unul dramatic are și scene amuzante, sunt toate îmbinate foarte frumos!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...