Clicky

/

luni, 11 august 2014

Tehnica quilling | Forme principale


Tehnica quilling este o artă ce implică rularea unor fâșii de quilling pe un ac special. Astfel dăm naștere unor forme micuțe, dar care vor duce la proiecte frumoase și apreciate. Am văzut numeroase modele și toate mi se păreau foarte frumoase, dar și foarte complicate ... până acum! De curând am primit ocazia de a încerca tehnica quilling și de a creea niște proiecte pe care abia aștept să ți le prezint. Cum și eu sunt nouă în ceea ce privește tehnica quilling te invit să învățăm împreună de ce instrumente avem nevoie, care sunt formele principale și ce proiecte frumoase putem realiza cu ajutorul acestora. 

Instrumente


Materialele de bază de care ai nevoie sunt:

- hârtie quilling ( click aici pentru a o cumpăra )
- ac quilling ( click aici pentru a-l cumpăra ) 

Desigur, vei avea nevoie și de lipici, foarfecă și multă răbdare și sunt sigură că le vei găsi cu ușurință pe acestea. Poți înlocui hârtia de quilling cu niște fâșii de carton colorat și acul special cu o scobitoare, dar te asigur că totul va fi mult mai greu așa și îți vei pierde tot interesul. Hârtia de quilling trebuie să fie tăiată drept, iar acul este unul special care are un mic spațiu de introdus fâșia, pentru a-ți face munca mai ușoară și proiectele mai frumoase îți recomand să cumperi aceste produse. Așa cum am mai spus sunt începătoare și aceste obiecte îmi sunt de ajuns, dar dacă dorești să cumperi mai multe instrumente o poți face. Pe magazinul mustash.ro puteți găsii tot ce aveți nevoie pentru tehnica quilling și nu numai, vă invit să vă plimbați virtual prin rafturile acestui magazin și să puneți în coș tot ce vă doriți! Spor la cumpărături!

Forme principale

Tehnica de lucru este foarte simplă. Iei o fâșie de hârtie, o pui pe ac și începe să o rulezi și astfel se creează forma. Asta este mișcarea de bază și de la ea vom porni de fiecare dată, îți sugerez să o exersezi de câte ori este nevoie.



Urmând tehnica de mai sus și lipind la capăt fâșia vei obține un cerc/arc strâns . 


Lăsând cercul lejer când îl iei de pe ac vei obține un cerc/arc flexat .


După ce obții arcul flexat îi lipești capătul, iei centrul și îl poziționezi într-o parte și presezi capătul opus cu două degete, astfel faci o lacrimă.



Lacrima se realizează trăgând centrul cercului în lateral și presând parte opusă, dar pentru a obține o lacrimă cu centrul strâns punem centrul într-o parte și presăm pe partea respectivă.


Pornind de la o lacrimă iei partea pe care ai presat-o și o îndoi ușor spre o parte, așa se obține petala.


Pentru a face un ochi sau o marchiza pornești de la un arc flexat. Lași centrul acolo unde este și presezi în același timp ambele capete ale formei. 


Pentru a face frunza trebuie să îndoi ușor capetele marchizei în direcții diferite.


Îndoi o fâșie în jumătate și rulezi fiecare capăt spre interior și ... ai obținut o inimă ! 


Ultima formă pe care o prezint astăzi este asemănătoare inimii și se numește parafă s .
Tot ce trebuie să faci este să îndoi nu prea tare jumătatea fâșiei și să rulezi capetele, dar una spre interior și una spre exterior.


Sper că imaginile de mai sus ți-au fost de ajutor, iar dacă mai ai dubii nu ezita să întrebi! Îți recomand să verifici și filmulețele de pe YouTube, pentru mine au fost un adevărat ajutor. Dacă ți-am stârnit interesul în ceea ce privește tehnica quilling te sfătuiesc să stai pe aproape căci îți voi arăta cum să faci o bufniță micuță, dar și un suport în postările ce vor urma. Îți aștept părerea, sugestia sau sfaturile în comentarii!



26 de comentarii:

  1. Mi se pare o tehnica foarte interesanta. Am o prietena pasionata de ea si isi confectioneaza mereu "chestii" :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți se pare interesantă și sper să-ți placă următoarele postări! :) Mulțumesc mult pentru comentariu!

      Ștergere
  2. Cand eram in facultate m-a atras mult aceasta tehnica si am cochetat cu ea, dar cam la acest stadiu am ramas. Totusi rezultatele sunt foarte frumoase si de efect :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord cu tine, rezultatele cer muncă, dar sunt frumoase! O seară frumoasă!

      Ștergere
  3. Arata super, spor la treaba! Cred ca poti face multe lucruri interesante cu tehnica asta :) pupici! :*
    PS: Imi plac pozele <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult de tot! E adevărat, abia aștept să vă arat ce am făcut folosind tehnica quilling! :D

      Ștergere
  4. Foare draguta chestiuta asta.
    Te tuc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, Pufuleț!
      O să verific concursul tău, mersi că m-ai anunțat!

      Ștergere
  5. Bună Gabi :* Întotdeauna am fost neîndemânatică și am avut nevoie de ajutor pentru ora de lucru manual de la școală. Chestiile handmade nu sunt pentru toată lumea, cred, mai ales pentru cei cu două mâini stângi (euuu :D) Dar îmi place să aflu despre chestiile astea. Mi se pare super interesant ce poate ieși din niște chestii aparent neînsemnate :) Pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, Furelise! Eu de mică mă știu pasionată de lucrurile de genul acesta, dar mi se întâmplă și mie să am câte 2 mâini stângi la unele proiecte. Îți mulțumesc mult pentru comentariu și vizită, te mai aștept cu drag!

      Ștergere
  6. Dragut! Faceam si eu astfel de 'opere' candva pre vremuri la o fundatie. Tin minte ca nu avea destule bete de quilling si in loc foloseam o scobitoare crapata la varf. Nu stiu daca acum as mai reusi, ar fi o provocare. Tin minte ca decoram felicitari cu astfel de forme si iesea ceva foarte dragut. Acolo am invatat sa cos si goblen, ce vremuri.. ma apuca nostalgia :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu am văzut numeroase felicitări realizate prin această tehnică și chiar arătau mai special decât cele care aveau doar o imagine imprimată. E interesantă fundația respectivă, ai învățat niște lucruri utile acolo. :D

      Ștergere
  7. Ai un tag de mine (suna ciudat :))) : http://in-love-with-books002.blogspot.ro/2014/08/tag-behind-blog.html
    Te tuc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte drăguţă această tehnică! Mă tentează şi pe mine. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te sfătuiesc să încerci și tu. Sunt sigură că o să realizezi lucruri frumoase!

      Ștergere
  9. Well super interesanta tehnica asta!! Si eu sunt pasionata de tot ce implica creativiate si ingeniozitate, tocmai din motivul asta am balconul plin de tot soiul de nebunii in speranta ca voi devenii creativa, insa se pare ac lenea este mai mare. Faina postarea! :) Ai incercat sa creezi ceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că balconul tău e un depozit de creativitate! Eu nu am un balcon, am doar un sertar plin cu lucruri pentru craft ( dacă stau bine că mă gândesc chiar mi-ar plăcea o cameră dedicată acestei pasiuni :D ) . Am făcut deja niște lucruri simpatice cu această tehnică și urmează să le postez pe blog!

      Ștergere
  10. Am folosit de foarte multe ori tehnica aceasta pentru felicitări.Eu am învățat-o la generală și de atunci o tot folosesc când vreau să decorez ceva.Nice post!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Raisa! Mă bucur că am găsit atât de multe persoane care practică această tehnică sau care sunt interesate de ea!

      Ștergere
  11. Am invatat anul acesta aceasta tehnica la scoala,ceea ce iese la final este foarte frumos ,dar ca in orice necesita si munca :d Mereu vad multe lucruri noi pe blogul tau ,imi place asta! Ai un tag de la mine :http://victoria-forever.blogspot.ro/2014/08/tagbehind-blog.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, curând voi posta lucrurile pe care le-am făcut folosind această tehnică! :) Mulțumesc mult de tot!

      Ștergere
  12. Un tutorial foarte bun, se vede că ai muncit mult la el. Mi se pare o tehnică minuțioasă, dar elegantă și de efect. Am încercat-o cu câteva ocazii în realizarea felicitărilor, însă fără tutoriale, doar după ureche (șiii desigur că și rezultatul a fost după ureche :)). Când voi avea nevoie din nou de un tutorial pentru această tehnică, știu de unde să-l iau! :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Probabil vara viitoare ma voi apuca si eu de aceasta tehnica

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...